Lite rapport från våran härliga resa till LONDON :)

Ja det var verkligen en härlig resa, helt underbart var det faktiskt! Åker gärna dit igen, vilken stad! =) Resan började i måndags förra veckan med att vi tog oss tidigt till Göteborg City Airport och väl där så fick vi meddelande om att *Vidde tydligen har fått mail om flygändringar...men efter lite fixande så vart det ordnat! Som tur var så var det hemresan som flygtiden var ändrad på..till kl 7 på torsdagsmorgonen, och det funkade ju inte...så en snäll tjej där på flygplatsen fixade så att vi ist fick åka hem på eftermiddagen på torsdagen, vilket var en himla tur för annars hade ju onsdagen blivit lite förstörd!

Sen flög vi lyckligt och väl till Stansted Airport, flygresan gick fint utan problem och fort gick det också! Väl där tog vi tåget in till London och då var jag så hungrig så vi smet direkt in på en pub och beställde fish n´chips som man har hört talas om så mycket! Det var riktigt gott! :) Sen köpte vi tredagars kort till tunnelbanan och åkte sen till hotellet och checkade in! Hotellet var faktiskt över förväntan, Blakemore Hotel, så det kan jag rekommendera! Rummet var ganska litet men rent och snyggt och faktiskt riktigt skön säng, förutom kuddarna som var liiite hårda för min smak! Det ända som jag kan klaga på är att duschen var pissljummen, så duscharna gick fort fort, hehe, de som känner mig vet ju hur mkt jag älskar varma duschar! :) Och sen var ju frukosten ganska så ordinär med te och rostat bröd och marmelad och så kunde man även ta yoggi och flingor och mjölk men skulle man ha den varma maten så kostade det 5 pund extra. Men det hoppade vi över för det såg inte så gott ut så att det var värt det!

Efter det så gick vi ut en sväng, gick genom Hyde Park bort mot Oxford Street och kollade på folk och affärer...gick förbi Trafalgar Square och Piccadilly Circus och kollade och smet in på pub här och där och tog en öl! Sen var vi ganska så trötta och begav oss till hotellet igen, duschade och gick sen på en Indisk restaurang! Ingen höjdare precis, min mat smakade sådär, det var väldigt dyrt och usel service, så det var tyvärr ett bottennapp! Fast Vidde gillade sin mat! Sen var vi så trötta så då gick vi hem och somnade som stockar!

Tisdagsmorgon vart det frukost först och sen tog vi tunnelbanan till Towern, där hängde vi på en guidad tur som var jättebra, guiden berättade om Towerns blodiga historia i ca 1 timme och sen strosade vi runt där i ca 1 timme till och tittade bla på kronjuvelerna som var otroligt fina! Tog en lunch där och sen gick vi vidare och tittade på St paul´s katedralen...superfin var den verkligen, sen knatade vi vidare och tittade på Big Ben och på Downing Street där premiärministern bor och sen vidare till Buckingham Palace! Sen drog vi oss hemmåt via några pubar och goda öl! :) Jag som annars inte gillar öl så jättemycket tyckte det var jättegott i den miljön, pubbarna var verkligen urmysiga överallt!

När vi kom hem så vilade vi lite och svidade om och gick sen ut på stan igen för middag, hittade en jättemysig Italiensk restaurang denna gång med fantastisk mat, särskilt deras vitlöksbröd var gudomliga! Och mycket bra service var det!  Super!! Nöjda och glada så knallade vi hemmåt och somnade som stockar även denna kväll! Tar på krafterna att turista haha!

Onsdagen började med en promenad genom Hyde Park, vilken otroligt fin och stoor park det är...på vägen såg vi massor av hästar och fick även se när slottsvakten tränade och paraderade med sina fina hästar! Det var en upplevelse! :)
Sen tog vi oss till Harrods...gisses vilken butik, hade kunnat tänka mig både det ena och det andra men vilka priser *hua* hittade en ursnygg väska men den gick loss på ca 20 000 kr så det fick va hahaha!! Dock köpte vi en present till Emma där som det var halva priset på!

Sen knallade vi vidare till Hamlys...det är en femvångingbutik med baara leksaker! Gisses, tänk om Emma fått sett den affären...där hittade vi en present till till Emma...prinskläder till hennes älskade docka Olle...hon vart verkligen stormglad för den stassen! hihi! Efter det tog vi en välförtjänt lunch på en pub, jag åt friterade jätteräkor som faktiskt var riktigt gott!
Efter det så strosade vi oss hemmåt och kikade i lite affärer, köpte faktiskt en fin tröja till mig själv, annars vart det inte mkt handlande!

När vi kom hem så bytte vi om och gick ut till Hyde Park och hade en liten picnic i solen och kollade på folk, väldigt mysigt var det! Och sen när klockan närmade sig så begav vi oss till Tottenham och kvällens show vi beställt! Showen hette We Will Rock You och var superbra, det vart en superlyckad avslutning på vårat Londonbesök! =)

På torsdagen så åkte vi som sagt hem till vardagen igen! Hemresan gick bra men det  blir ju lite segt när man reser heeela dagen! Kl 21 på kvällen var vi äntligen hemma! Fredagen vart slapp...lite storhandling och sen hämta Emmisen från skolan! Kvällen vart lugn för sen på lördagen så gick vi upp tidigt och åkte till Örebros äventyrsbad...träffade några kompisar där och barnen och Vidde och hans vän J åkte som hejsan medans vi, jag och J mest satt och vaktade våra platser och kollade på när de härjade runt haha! Att åka vattenrutschkanor är inte min grej hehe!

Efter det for vi hem till oss allihopa och grillade, gott gott! Dock vart det en ganska tidig kväll sen för alla var trötta!

Söndagen gick i slapphetens tecken, Vidde var duktig och klippte gräs och kantklippte med trimmern och sen började vi riva lite i rabatten på framsidan...en plan börjar växa fram, hoppas att det blir bra! Igår fortsatte vi härja och köpte även lite mer grejer till trädgården bla vattenslang och spridare vilket var väldigt lägligt för igår satte de även igång slangen som går från sjön, så man kan vattna gräsmattan gratis! Superbra!! Dock läckte fästet så vi fick fixa en del med den innan den vart lagad, men det gick fint! Emma skulle promt springa i vattenspridaren med sin kompis...fattar inte att de klarade av det...ok att det var soligt igår men det var ingen värme och blåste nordan! Så efter en stund så skickade jag in dem i en varm dusch haha!

Idag började jag dagen med en lååång promenad i rask takt med grannen...1½ timme gick vi så nu har jag suttit här i soffan som en död sill och skrivit lite innan friden tar slut och vildbasaren ♥ kommer hem igen! Ska straxt åka och hämta henne från skolan!

Har en hel del foton också att visa men hinner inte sätta in några nu men de som är nyfikna kan kolla på facebook sålänge!! :)

Ha en underbar dag!
Kram Ulrika
RSS 2.0